Kæledyr har mere tilfælles med mennesker, end mange af os tror. Og ligesom mennesker har dyr og katte en lang række behov, der skal dækkes i hverdagen. 
 Hvis du har hund, kat eller begge dele, skal du naturligvis sørge for, at dine dyr har adgang til både foder, drikke og et godt sted at sove. Af og til kan det desuden blive nødvendigt at supplere med et kosttilskud. 

Hvilke former for kosttilskud findes der til kæledyr? 

Kosttilskud til kæledyr findes i flere forskellige former. De mest almindelige omfatter multivitaminer og mineraltilskud; omega-3-fedtsyrer; probiotika, kosttilskud til hud og pels; kosttilskud til vægtkontrol; og beroligende kosttilskud som for eksempel kalm til katte og hunde. 

Hvad er kalm til katte og hunde? 

Kalm til katte og hunde er en speciel form for kosttilskud, som du typisk kan bruge til at berolige og reducere angst og stress hos dit kæledyr. Kalm til katte og hunde er ikke medicin men en blanding af naturlige ingredienser, der alle sigter mod at fremme en følelse af afslappethed. 

Hvad består kalm af? 

Forskellige former for kalm til katte og hunde kan have forskellige sammensætninger, men mange ingredienser går typisk igen fra produkt til produkt. Kamille, valerianrod og passionsblomst kan alle hjælpe med at reducere både angst og generel nervøsitet hos kæledyret. Og dét L-tryptofan, som ofte også indgår i kalm til hunde og katte, fremmer produktionen af serotonin, hvilket kan forbedre kæledyrets daglige humør. 

Hvorfor bliver kæledyr angst? 

I de fleste perioder vil det sandsynligvis ikke være nødvendigt, at dine kæledyr indtager mange kosttilskud til hunde og katte. Men hunde og katte kan engang imellem gennemgå faser med angst, fordi de for eksempel bliver utrygge ved at være væk fra deres ejere; fordi de kæmper med mindet om traumatiske begivenheder; eller fordi de ikke socialiserer nok med hverken mennesker eller andre dyr. Hvis du har en mistanke om, at dit kæledyr er angst, kan det være en god idé, at du konsulterer en dyrlæge.

Køb din kalm hos Dyrlægens Gård 

Hos Dyrlægens Gård kan du bestille tid hos en dyrlæge, der kan klare diagnosticeringen af dit kæledyr og købe en lang række af de mest nødvendige kæledyrsprodukter, herunder kalm til katte og hunde. Dyrlægens Gård har et bredt sortiment af kalm-produkter fra anerkendte mærker, og du finder dem alle online. Har du brug for hjælp til selve indkøbet af kalm til katte og hunde, er det bare om at kontakte gårdens ejere.