I Danmark er vi ikke kendte for at bruge alverdens eksotiske krydderier. Dog vælger flere og flere at lade sig inspirere af retter fra andre lande, hvor krydderier som paprika spiller en væsentligt større rolle i madlavningen.

Har du endnu ikke begivet dig ud i at prøve forskellige opskrifter fra andre lande af, så er det måske på tide, at du får et tættere forhold til dem, samt de krydderier, som indgår i disse retter – find de fleste af disse krydderier hos T.I. Krydderier.

Biryani – en lækker indisk ret

Biryani – eller biriani – er en risret, der stammer fra Asien. Den er særligt populær i forskellige dele af Vestasien, herunder Iran, samt Sydasien, hvor den særligt er populær i Pakistan og Indien; navnet er dog persisk.

Der findes mange utroligt gode opskrifter på den lækre ret, og du kan købe Biryani krydderi i forskellige asiatiske butikker eller på nettet, hvilket er en nem måde at få fat i lige netop det, som du skal bruge uden at skulle hele byen rundt.

Selvom det er en fornøjelse at gå i de små asiatiske butikker i Danmark, så er det sjældent der, vi køber alle vores varer, og det er ikke alle, der har tid og overskud til at tage i flere forskellige butikker. Her er det oplagt at benytte sig af de muligheder, som du får via internettet!

Paprika – spice din madlavning op!

En af de mest populære krydderier i Danmark, som bliver brugt, når vi engang imellem vælger at eksperimentere med krydderier, er paprika. Det er et krydderi, der er fremstillet på knuste tørrede frugter, mere specifikt forskellige sorter af planten capsicum annuum, der er en spansk peber. Det er en form for chili, men paprika er ikke lige så stærk som for eksempel chili flager.

Foruden at give en god smag, så er det også et af de krydderier, der er gode for din krop. Du kan derfor med fordel inkludere i det i mange forskellige retter i løbet af dagen – særligt hvis du gerne vil have lidt flere vitaminer. Særligt er paprika rig på C-vitamin, men den indeholder også forskellige carotenoider, der fungerer som antioxidanter.

Fik du krydret retten for meget?

I nogle tilfælde så kan man dog godt få overgjort brugen af paprika. Hvis du har tendens til det, kan du overveje at skifte til en sød paprika og ellers kan smagen mildnes med sukker, fløde, kokosmælk eller endda banan.