Træbriketter er et godt valg, hvis du har brændeovn eller overvejer at anskaffe en sådan, og hvis du ønsker at reducere dit forbrug af energi og varme baseret på fossile brændstoffer.

Sammenlignet med traditionelt brænde har træbriketter et lavt fugtindhold, høj brændværdi og lav askeprocent. Kiloprisen er noget højere, men på længere sigt er træbriketter billigere end brænde, da forbrændingen er renere, og briketterne er fri for bark og knaster.

Stort udvalg af træbriketter hos Pillemadsen

Hos webshoppen Pillemadsen finder du mange forskellige typer træbriketter, som alle er fremstillet af træspåner og savsmuld fra rent træ, uden brug af bindemiddel. 

Den mest udbredte type træbriketter er de lyse, murstensformede briketter, som fås i flere udgaver: bøg, eg, blandet eller uspecificeret træ. Træbriketter af tunge, mørke træsorter som bøg har høj brændværdi og afgiver meget varme, mens f.eks. de billigere RUF briketter er nemmere at tænde op med, men ikke brænder lige så længe

De cylinderformede Rondo træbriketter er lavet af savsmuld og spåner fra 100% egetræ, og de har lang brænde- og glødetid sammenlignet med andre typer træbriketter.

Pini kay-træbriketter er 8-kantede hule “rør”, som er fremstillet under et højere tryk end andre typer, og derfor er glødetiden dobbelt så lang.

En webshop syd for grænsen

Pillemadsen er en E-mærket onlinebutik, der sælger 6 mm og 8 mm træpiller, træbriketter fra mange anerkendte mærker samt pejsebrænde af ask, birk, eg og blandet løvtræ. Virksomheden startede i 2009 og har en butik, hvor der tales dansk i Harrislee, lige syd for den dansk/tyske grænse.

Foruden biobrændsel forhandler Pillemadsen også et omfattende udvalg af kvalitets hestefoder og tilskud til heste i alle aldre, og til heste med særlige behov. Forskellige typer strøelse til heste indgår også i sortimentet.

Betaling, levering eller afhentning

Pillemadsen har en dansk og en tysk webshop. Den danske leverer til store dele af Danmark, og priserne inkluderer levering og 25% dansk moms. I den tyske webshop er priserne inkl. 7% tysk moms. Grundet momsreglerne tilbydes levering fra Tyskland til Danmark ikke, så du må selv hente dit køb eller kontakte en fragtmand.

Betaling kan ske med MasterCard, Maestro, VISA samt ved bankoverførsel eller med Viabill.

Hos Pillemadsen kan du købe træbriketter og træpiller i paller, eller du kan nøjes med nogle sække, hvis det passer bedre til dit behov. Pejsebrænde sælges i tårne. Alt i alt har man gjort det nemt og bekvemt, at finde og bestille den type træbriketter og lignende produkter, som man har brug for, i butikken.